Обслуговування - чистка жировловлювача - Жироуловитель

Обслуговування – чистка жировловлювача

Обслуговування – чистка, як побутового жировловлювача під мийку, так і великого промислового жировловлювача (сепаратора жиру) полягає в регулярному видаленні накопичених жирів і важких фракцій.

При початковій експлуатації жировловлювача рекомендується, в звичайних умовах, перевіряти і згрібати опади один раз в місяць, чистити резервуар жировідділювач – не рідше 1-го разу на два тижні. Чистити резервуар промислового жировловлювача від опадів і жиру (відкачуванням фекальної цистерною) один раз в 2 місяці.

Після випробувальної експлуатації ці терміни можуть бути скорочені або збільшені, в залежності від кількості жиру, жиру який виймається (відкачаний, в разі використання пересувної фекальної цистерни). І кількості важких опадів до накопичувального резервуара сепаратора жиру.

 

Важливо!

Після кожного обслуговування сепаратор, перед експлуатацією, необхідно заповнити холодною водою до технологічного рівня.

Що відбувається якщо довго не чистити жировловлювач під мийкою? (Відео)

Частка зовнішнього підземного жировловлювача. (Відео)

Чистка жировловлювача – видалення жиру і осаду (шламів).

 

Якщо мова йде про невеликий жировловлювач під мийкою для кафе, ресторану, магазину чи котеджу, то витягнутий з жироловки невеликий обсяг жиру можна зібрати в сміттєвий пакет і відправити на смітник. Хоча це і не є правильним рішенням.

На Заході вже давно замислюються про використання таких вторинних відходів для повторної переробки їх в паливо або як сировину для виготовлення хімічних компонентів. Причому правильна роздільна утилізація і збір такого роду відходів вітається і заохочується на рівні держави.

На жаль в Україні існує дуже невелика кількість підприємств, що займаються збором і подальшою переробкою таких відходів, а при невеликій кількості їх послуги є абсолютно нерентабельними.

Зовсім інша справа збір і утилізація сепарованих жирів з жировловлювачів їдальнь, ресторанів, супермаркетів і промислових харчових підприємств. Тут вже не обійтися звичайним сміттєвим пакетом!

Для збору, переробки та утилізації такої кількості жирових відходів не обійтися без спеціального обладнання, навченого персоналу і необхідних дозволів на проведення таких робіт й утилізацію такого роду відходів.

Тому, для більш великих підприємств харчування та харчового виробництва, краще укладення договору з професійною організацією про регулярне обслуговування Жировловлювачів (сепараторів жирів) і утилізацію зібраних жирів.

Scroll To Top