gallery/attachments-Image-Logo_PK_m_1

02090, Київ, вул.Калачівська, 11

+38044 4518918, +38044 4517518

+36066 4639872

p-k2006@ukr.net

Жироуловлювачі

gallery/attachments-Image-223

Проблеми з протікання трубопроводів повинні вирішуватися спеціальними службами, так як вони виникають через неправильне проектування або неправильний монтаж інженерних мереж, при цьому тільки частина протікання виникає з вини експлуатуючих організацій, а більшість протікання це результат будь-якого стихійного лиха або аварії.
Виникає питання - А хто винен в появі закупорок? Як правило вони виникають тільки з вини користувачів, через неправильну експлуатацію. Як з цим впорається?
Більшість закупорок каналізацій відбувається через "засмічення" або "заростання" каналізаційних труб. Відбувається це як правило на рівні користувача трубопроводу. В першу чергу це відбувається через потрапляння в каналізаційні труби жірових- і олійних стоків.

Для запобігання таких ситуацій рекомендується застосовувати спеціальне каналізаційне обладнання - сепаратори жирів. У побуті вони також отримали назви "Жироуловлювач", "Жировідокремлювач", "жировловлювач", "жироловка", "жіроловушка".

Сепаратори жиру (Жироуловлювачі), призначені для очищення стічних вод від жирових фракцій, а також твердих нерозчинних речовин потрапляють в трубопроводи каналізації і виводяться в магістральні системи каналізації з підприємств громадського харчування (кафе ресторани, їдальні), обробних цехів підприємств торгівлі і виробництв харчової промисловості, необхідність застосування жировловлювача, відповідає діючим нормативам ДБН В.2.2-25: 2009 та ДБН В.2.5-64: 2012 та полягає в тому, що вони перешкоджають накопиченню НЕ розчинених жирових речовин на стінках трубопроводу, які можуть привести до аварійного виходу з ладу каналізаційної системи, а також перешкоджають попаданню жирів і важких фракцій стоків в зовнішню систему каналізації.

Основний принцип роботи жироуловлювача - це запобігання попадання жирів і масел в каналізаційні труби, при цьому крім жиру, Жироуловитель під мийку затримує і великі частки в стоках, які збираються в спеціальній камері жироуловлювача. Таким чином установкою побутового жироуловлювача в кафе або ресторані під мийку, або підземного промислового жироуловлювача на харчовому підприємстві, створюється надійний захист для каналізаційних труб, що сприяє запобіганню аварійних ситуацій і як наслідок непередбачених витрат на ремонт інженерних мереж, а крім того знімає питання з боку служб водоканалу.

Звичайно, в ідеалі Жироуловлювач повинен бути підібраний ще на стадії проектування інженерних систем підприємства або будівлі, але зазвичай цю невелику здавалося б деталь в системі функціонування упускають і питання про небходимости установки жироуловлювача виникає або вже після початку експлуатації кафе чи ресторану, коли персонал стикається з проблемою - необхідності переодической прочищення закупорених труб, або після перевірки контролюючих служб місцевого водоканалу і отримання відповідного припису від них.

gallery/attachments-Image-kanalizaciya_gir_1

У всіх каналізаційних трубопроводах іноді виникають проблеми - це течі і закупорка або засмічення.

ЖИРОУЛОВЛЮВАЧІ


Интернет реклама