"> ');
gallery/attachments-Image-Logo_PK_m_1

02090, Київ, вул.Калачівська, 11

+38044 4518918, +38044 4517518

+36066 4639872

p-k2006@ukr.net

Жироуловлювачі

Пройшли ті часи, коли підприємства харчової промисловості використовували тільки натуральну сировину, тепер на них в технологічних процесах все частіше застосовуються різні харчові добавки, кардинально змінюють властивості продуктів. У цьому ж напрямку відбувається розвиток і інших галузей промисловості, особливо таких як парфумерна, хімічна, машинобудування. Розробляються нові реагенти, всілякі присадки, штучні масла, жири. З більшістю з них природа вже не в силах впорається сама, що і призводить до різних екологічних катастроф.

Одним з видів таких таких трудноперерабативаемих відходів є жиросодержащие стоки.
Тому застосування жировловлювача на виробництвах скидають жиро-і маслосодержащие стоки - обов'язково! Це потрібно в першу чергу не для того щоб знизити кількість ремонтів каналізаційних мереж, а для того щоб зменшити кількість жирів скидаються у водойми. Системи очищення господарсько побутових стоків не справляються з специфічними стоками містять жири, і така перестав очищена вода потрапляє в наші водойми.

gallery/attachments-Image-499514
gallery/attachments-Image-23568

Емульговані масла і жири набагато легше води, потрапляючи у водойми, ці домішки утворюють важко руйнується плівку. Тонка плівка з масел і жирів, яка утворюється на поверхні річок і водойм, перешкоджає нормальному кіслородоснабженію риб, водоростей і інших форм життя. Таке згубний вплив призводить до загибелі живих організмів або мутацій. Як підсумок такого техногенного дії - не можливість використовувати водойми за призначенням.

Звичайно можна використовувати тонни хімічних реактивів для прочищення труб і розщеплення всіх цих жирів, але не слід забувати, що вони також потраплять в систему каналізації, а по ній і далі аж до водойм. І тоді можна з упевненістю сказати що з них принесе більше бід і шкоди екосфері.

Абсолютним є тільки колосальний шкоду принесений і тим і іншим всієї навколишнього екосистемі.

gallery/attachments-Image-ohrana-prirodi

У той же час застосування жироуловлювача, нарівні з масло-і Нафтоуловлювачами, не тільки рятує водойми від загибелі але і знижує періодичність ремонту каналізаційних мереж і обладнання. До того ж велика частина жироуловлювача працює в автономному режимі, без споживання електрики і застосування хімічних реагентів, і вимагає лише періодичної очистки від скупчився жиру і масла, а важка фракція з жироуловлювачів може служити відмінним сировиною для виготовлення добрив.

Експлуатаційні вимоги до сепараторів жиру. (DIN1986-100)

1. Стоки що потрапляють в жировловлювачі, повинні містити тільки тваринні жири і рослинні масла.
2. Не допускається потрапляння в Жироуловлювач стоків з туалетів і дощової води з зливостоків.
3. Не допускається потрапляння в Жироуловлювач стічних вод, що містять мінеральні рідини.
4. Встановлювати Жироуловлювач слід максимально поблизу точки скидання стоків (мийки).
5. Стічні води, отсепарировані в жировловлювачі, необхідно направляти в центральну каналізацію і на очисні споруди.
6. Жироуловлювачі повинні мати можливість підключення до вентиляції
7. Вхідні труби без тиску, під ухилом 2% найбільш підходящі для подачі потоку в Жироуловлювач.
8. Для встановлення жироуловлювача всередині будівлі необхідно добре провітрюється.
9. Перед жироуловлювача не допускається установка насосів, так як, при їх використанні утворюється не осідає або погано осідає емульсія, яка виштовхується в каналізацію. У разі неможливості відмови від застосування насосів, слід застосовувати насоси поршневого типу (помпи), а жироуловлювач вибирати підвищеної продуктивності, з запасом в обсязі, виходячи з характеристик насосного обладнання (наприклад - в більшості посудомийних машинах піковий скидання стоків становить 2 - 4 л / с) , але це не достатня характеристика адже посудомийна машина працює (зливає) воду не постійно, а циклічно, відповідно і встановлюється жироуловлювач повинен мати запас внутрішнього обсягу для приймання стоків, хоча б що в 10 разів більше об'єму що виливається за раз з посудомийної машини.

Наприклад:
У кафе є дві мийки по 40 літрів на які потрібно встановити один загальний Жироуловлювач. Для звичайної ситуації досить було б встановити і модель сепаратора СЖ0,5-0,07 або СЖ0,5-0,09, але за умови наявності ще і посудомийної машини, з об'ємом разового скидання стоків близько 15 - 20л при швидкості 2,5 3,5л / с, кращим було б встановлювати модель СЖ 1-0,1 або СЖ 1-0,15.

НАВІЩО ПОТРІБЕН жироуловлювач?

З кожним роком на Землі зростає обсяг забруднень скидаються людиною в навколишнє середовище в процесі своєї життєдіяльності. Все більше утворюється різних виробничих і харчових відходів, які потребують спеціальної технології утилізації.


Интернет реклама